De er godt fornøyde med resultatet etter den omfattende rehabiliteringen – og med å bli tildelt årets miljøpris. Fra venstre: Styreleder Einar Asbjørnsen, styremedlem Helene Vie Ludvigsen, varamedlem til styret, Sølvi Nygård og styreleder i Miljøfondet, Hans Otto Lund.

Nyheter

Vårens vakreste eventyr

Øvre Tordenskjoldsgate Borettslag er tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris for miljøvennlig oppgradering.
Publisert 28. mai. 2021

– Denne miljøprisen er vårens vakreste eventyr. Å dele ut prisen er som alltid en glede, sa styreleder i Miljøfondet, Hans Otto Lund, før han i korte trekk informerte generalforsamlingen i Sørlandet Boligbyggelag om den omfattende rehabiliteringen årets vinner har gjennomført.

Her er de gamle balkongene erstattet med nye som er 70 centimeter dypere.

Blokkene hadde fasadeplater i metall montert på betongvegger med kun 5 cm isolasjon, dette er erstattet med nye Steni-fasadeplater og veggene er etterisolert. Tak er skiftet og isolert. Vinduer og balkongdører er nye, radiatorene er byttet ut og oppvarmingen koblet til fjernvarmenettet. Det elektriske anlegget er nytt og avløpsrørene fornyet.

I tillegg er kjellerinngangen bygd om slik at den er tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse. Nye heiser er en del av rehabiliteringen. Nå går heisene helt til øverste etasje, beboere i toppetasjen har til nå måtte ta trappene den siste etasjen. 

– Prisen er velfortjent, gratulerer, sa Lund og overrakte prisen til styreleder i Øvre Tordenskjoldsgate Borettslag, Einar Asbjørnsen, styremedlem Helene Vie Ludvigsen og Sølvi Nygård, varemedlem til styret. Prisen er på 25 000 kroner og et kunstverk med et magisk lys over festningen av Alf Solbakken.

– Tusen takk. Vi er stolte over hva har fått til, og vi er veldig stolte over å bli tildelt denne prisen, sa Asbjørnsen i sin takketale.

Øvre Tordenskjoldsgate Borettslag består av tre høyblokker bygd på begynnelsen av 60-tallet med til sammen 89 leiligheter.

Rehabiliteringen har kostet 52 millioner kroner. VEF Entreprenør og balkongspesialisten Balco har hatt hovedkontraktene på rehabiliteringen, mens KONE har hatt arbeidet med installering av heisene.

 – Nå skal uteområdet mellom blokkene fornyes og nye garasjer bygges, kunne Asbjørnsen fortelle.