Nyheter

Vårens vakre prisutdeling

Høybygg Borettslag på Lund ble i år tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris for å ha bygd de gamle blokkene om til moderne lavenergibygg
Publisert 29. mai. 2017

Høybygg Borettslag på Lund ble i år tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris for å ha bygd de gamle blokkene om til moderne lavenergibygg. Borettslagets fornyelse har gitt området et estetisk løft.

Høybygg Borettslag har gjort en fantastisk jobb på flere områder, sa leder i Miljøfondet, Hans Otto Lund, under tildelingen av miljøprisen på generalforsamlingen i Sørlandet Boligbyggelag.

Gratulerer, sa leder av miljøfondstyret, Hans Otto Lund og overrakte styreleder Dag Andersen i Høybygg Borettslag miljøprisen 2017. Et bilde fra NyHellesund laget av Per Fronth og 10 000 kroner.

Lund kalte utdelingen av prisen og fordelingen av miljøfondmidler for vårens vakreste eventyr.
Det er fabelaktig moro, sa han og overrakte prisen; et kunstverk med motiv fra Ny Hellesund laget av Per Fronth og 10 000 kroner, til Høybyggs styreleder Dag Andersen.

Det er virkelig overraskende å få prisen. Tidligere var det flaut å si hvor vi bodde, nå er vi stolte av å fortelle av vi bor i Høybygg Borettslag på Lund. Fasaden i seg selv gir blokkene et kjempeløft. Tidligere ulte det inne i stuene når vinden stod på. Nå merker vi verken vind eller trafikk. Vi er også godt fornøyd med de nye, store balkongene, sa Andersen til Bo miljø etter utdelingen.

Han understreket at de aldri hadde klart den storstilte rehabiliteringen uten bistand fra teknisk avdeling i Sørlandet Boligbyggelag.

Det er all grunn til å skryte av deres kompetanse. Og det er grunn til å skryte av entreprenørene. VEF Entreprenør har gjort en fantastisk jobb. Til og med de som var i mot fornyelsen er svært godt fornøyd, sier Andersen.

Blokkene er blitt så flotte at beboerne i naboblokka, som ikke er en del av Høybygg Borettslag, har rehabilitert i samme stil, og bad Sørlandet Boligbyggelag om prosjektledelse.

Mye er gjort med blokkene fra 60-tallet. Fasadene er etterisolert med 10 centimeter og kledd med en blanding av okergul teglstein og plater. Det er også isolert ned mot kjeller og på tak. Det er installert ny heis som går helt til øverste etasje, tidligere gikk den bare til 8, den nest øverste.

Det er montert nye skyvedører og vinduer, også leilighetsdørene er byttet. Avløpsrørene er fornyet, og det er installert balansert ventilasjonsanlegg med 80 prosent gjenvinning i alle leilighetene. Og borettslaget har koblet seg på fjernvarmenettet til Agder Energi.