Nyheter

To priser for miljørenovering

I år ble både Stjernehus Borettslag på Grim og Vigvoll Terrasse Borettslag på Hånes tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris.
Publisert 26. mai. 2015

I år ble både Stjernehus Borettslag på Grim og Vigvoll Terrasse Borettslag på Hånes tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris. De får prisen for å ha bygd om til moderne lavenergibygg.

Vi hadde i år to spesielt gode kandidater og valgte derfor gi de hver sin pris, 10 000 kroner og et kunstverk av dronning Sonja, fortalte medlem i styret for miljøfondet, miljøvernsjef øystein Holvik.

I år ble det to miljøpriser; Stjernehus Borettslag og Vigvoll Terrasse Borettslag. Her fra venstre: Leder i styret til miljøfondet Hans Otto Lund, styreleder i Vigvoll Terrasse Borettslag Oluf Teinum, styreleder i Stjernehus Borettslag Sven Arild Bransdal og miljøvernsjef i Kristiansand og medlem i styret i miljøfondet øystein Holvik.

De to borettslagene har gjennomført storstilte ombygginger, og begge har bygd om til lavenergiboliger, noe som blant annet betyr at energibehovet er betraktelig redusert.

Fra å være Norges kaldeste, antar jeg borettslaget nå er blitt et av de varmeste i landet. Det som har skjedd hos Stjernehus er imponerende, sa Holvik og overrakte prisen til styreleder i Stjernehus Sven Arild Bransdal.

Han rettet en stor takk til Sørlandet Boligbyggelag for all hjelp under prosessen.

Uten deres hjelp og gode råd hadde vi ikke klart å gjennomføre rehabiliteringen på denne gode måten. Tusen takk.

Styreleder i Miljøfondet, Hans Otto Lund, hadde æren av dele ut prisen til Vigvoll Terrasse Borettslag, Lund benyttet også anledningen til å skryte av at borettslaget var svært veldrevent i tillegg til at rehabiliteringen var storstilt.

Gratulerer, sa han og gav styreleder Oluf Teinum prisen.

Tusen takk. Vi er svært fornøyde, det har blitt både flott og varmt. Vi er også takknemlige for bistanden fra Sørlandet Boligbyggelag. Tusen takk, gjentok Teinum.

Stjernehus Borettslag og Vigvoll Terrasse Borettslag ble tildelt miljøprisen under generalforsamlingen til Sørlandet Boligbyggelag.

Stjernehus Borettslag
Antall leiligheter: 60
Byggeår: 1961
Entreprenør: Kruse Smith Entreprenører
Kostnad: 35 millioner

Vigvoll Terrasse Borettslag
Antall leiligheter: 224
Byggeår: 1976
Entreprenør: Byggmester Per O. Ingebretsen
Kostnad: 108 millioner kroner