Tina Kommedal har sikret seg hjørneleiligheten bak lekeparken.

Nyheter

Tina sikret seg ny leilighet på Tinnheia

Tina Kommedal gleder seg til å flytte inn i den 50 kvadratmeter store leiligheten i det nye boligprosjektet Tinnheitoppen.
Publisert 21. nov. 2023

– Jeg ser fram til å flytte inn, sier 33-åringen.

Hun har kjøpt en hjørneleilighet i første etasje i det seks etasjer høye bygget som består av 18 leiligheter i størrelse 50 til 90 kvadratmeter. Til Tinas leilighet hører også en over 20 kvadratmeter stor terrasse.

– Prisen på 3,6 millioner kroner inkluderer parkeringsplass og bod i kjelleren.  Men jeg betaler kun 40 prosent av kjøpesummen nå, resten blir fellesgjeld – i hvert fall i første omgang. Jeg kan betale inn en større egenandel og redusere min del av fellesgjelden når det måtte passe. Dette er en fin ordning, kanskje spesielt for oss unge, sier Tina.

Nå bor hun i en firemannsbolig fra 1938 på Grimsvollen.

– Jeg trives veldig godt på Grim, men jeg er sikker på at jeg får det det veldig fint på Tinnheia. Alt er nytt, varmbåren varme og ikke minst to soverom, sier hun smilende og ser utover tomten som foreløpig er grus, stein og fjell – og maskiner og mennesker som holder på å lage parkeringskjelleren.

Går alt etter planen, starter betongarbeidet i desember og deretter skal det gå slag i slag til bygget er innflyttingsklart våren 2025.

Utbygger er Tinnheia Utvikling hvor Sørlandet Boligbyggelag har en eierandel på 10 prosent. VEF Eiendom eier 60 prosent, Aamodt Hus 30 prosent.

Det skal til sammen bygges 102 leiligheter i seks blokker på seks og sju etasjer i Blyveien og Manganveien. Leilighetene  blir på henholdsvis 50, 70 og 90 kvadratmeter, og prisen er fra rundt 3 til 6 millioner kroner.

–  Til tross for et tregt nybyggsalg, har vi god tro på dette prosjektet. Interessen har vært stor, og vi har solgt 12 av de 18 leilighetene i bygg nummer 1.  Alle leilighetene på 90 kvadratmeter er solgt, og flere har meldt interesse for tilsvarende leiligheter i bygg nummer 2. Disse er foreløpig ikke lagt ut for salg, sier eiendomsutvikler hos VEF og daglig leder for utbyggerselskapet Tinnheia Utvikling, Christian Pedersen.

– Vi er glade for å være i full gang på Tinnheia.  Vi ønsker å legge til rette med boliger for alle, og på Tinnheia er nye leiligheter en mangelvare. Det var derfor naturlig for oss å være delaktig i dette prosjektet, som også vil gi et løft for Tinnheia, sier adm. dir i SØBO, Kristian Råmunddal.

VEF har ansvar for det utvendige arbeidet og Aamodt Hus det innvendige.