Vilde Dahl Zezanski mener det er lov å svinge seg i dansen av glede når hun har sikret seg en så flott leilighet.

Nyheter

Supre leiligheter for førstegangskjøpere

Vilde Dahl Zezanski danser av fryd nå som hun har blitt eier av sin første leilighet. Hun er en av flere unge førstegangskjøpere som har sikret seg bolig i Justviklia.
Publisert 05. okt. 2022

– Jeg syns jeg har vært veldig heldig – jeg stortrives, her er det helt fantastisk. Dette er min første bolig, sier 20 år gamle Vilde med et stort smil og svinger seg rundt på tunet utenfor leiligheten.

21. juni stod de 12 boenhetene i byggetrinn 2 i Justviklia klar til innflytting. Alle leilighetene er på 55 kvadratmeter, og tiltenkt blant annet førstegangsetablere. Og mange av de som flyttet inn var førstegangskjøpere – helt i tråd med Sørlandet Boligbyggelags ønske da de satte i gang planlegging og bygging i Kvernhuslia på Justvik.

– Et av målene våre var å tilby førstegangsetablerere en fornuftig inngangsbillett i boligmarkedet. I tillegg har vi bygd noen store leiligheter, som er kjøpt av voksne som ønsket seg et mer lettstelt hjem, sier teknisk sjef i Sørlandet Boligbyggelag, Odd Helge Moen.

– Ja, dette er leiligheter midt i blinken for oss unge, sier Vilde

Hun bekrefter at det er et trangt nåløye for mange av hennes jevnaldrende å komme i dagens boligmarked.

– Jeg har spart penger i fond over tid, og det har vært lønnsomt. Jeg hadde derfor en del egenkapital, og så fant jeg denne prisgunstige leiligheten med to soverom – det gjør at jeg kan leie ut et rom, og komme enda bedre ut av det. Jeg er takknemlig for at Sørlandet Boligbyggelag har bygd disse, sier Vilde henvendt til Odd Helge Moen.

– Beliggenheten er også midt i blinken, jeg ville ikke bo i sentrum, men litt landlig. Det føles trygt, sier Vilde, som er fra Trøgstad i Østfold og nå studerer Global Utvikling på UiA.

– Jeg får naturen rett inn i stua, sier Vilde, som er fornøyd med leilighetens planløsning. Her har hun stue og kjøkken i åpen løsning, to soverom, bad og en stor terrasse.

Panoramavinduene og høyden under taket gjør at leiligheten virker svært romslig.

– Da jeg så byggetrinn 2 i Justviklia var for salg, fikk jeg med meg min mor for å se på området og få et inntrykk av leilighetene. Etter besøket var jeg ikke i tvil; her ville jeg bo. I tillegg til at jeg stortrives, er det et stort pluss at jeg kommer bedre ut økonomisk nå enn da jeg leide på Lund i fjor, sier hun.

– Jeg vil også klare meg greit om renten skulle stige, legger Vilde til.

– Hyggelig å høre at du trives, sier Odd Helge Moen.

Det er fortsatt stor byggeaktivitet i Justviklia.  Arbeidet med byggetrinn 3 med to bygg med til sammen ti leiligheter på henholdsvis 106 og 55 kvadratmeter, er i full gang. Går alt etter planen er leilighetene innflyttingsklare til sommeren neste år. Da vil området bestå av til sammen 36 leiligheter – alle solgt i rekordfart.