Eirik Berge (i midten) etablerte Coo sammen med faren i 2020. I dag har han fått med seg Lars Christian Blåsternes (til høyre) som daglig leder og Odd Egil Flokketveit som leder for salg- og marked.

Nyheter

SØBO Deleie med Coo

Som medlem kan du nå benytte deg av SØBO Deleie.
Publisert 20. mar. 2024

Det betyr at dersom du mangler den egenkapitalen banken krever, men har inntekt og betjeningsevne, kan du realisere boligdrømmen.

– Vi har inngått et samarbeid med investeringsselskapet Coo som gjør det enklere for mange å eie egen bolig, sier adm. dir. i SØBO, Kristian Råmunddal.

Enkelt fortalt går modellen ut på at du kjøper en del av boligen, men disponerer hele boligen som din egen. For den delen du ikke eier, betaler du leie til Coo.

– Med SØBO Deleie vil langt flere kunne sikre seg bolig for eksempel i våre nybygg som Tinnheitoppen og i leilighetskomplekset som nå blir lansert i Kirsten Flagstads vei i Vågsbygd. Dessuten åpnes dørene for deleie til alle leiligheter på bruktboligmarkedet for våre medlemmer, sier Råmunddal.

Odd Egil Flokketveit, leder for salg og marked i Sandnes-selskapet Coo, er glad for samarbeidet med SØBO og for å kunne gi medlemmer mulighet til å kjøpe bolig.

– I en tid med økte renter og høye boligpriser kan det være vanskelig for mange å komme inn på boligmarkedet. Det betyr at vi kan hjelpe de som mangler deler av egenkapitalen som banken krever, sier Flokketveit.

Coo kan bidra med opp til 70 prosent av egenkapitalen, slik at bankens krav om 15 prosent egenkapital innfris.

Når kjøper innfrir egenkapitalkravet fra banken og er klar for å overta hele boligen, gjøres det gjennom en refinansiering i banken og ved at kjøper betaler ut Coo sin eierandel.  

Dersom du ønsker deleie med Coo, hjelper selskapet deg fra A til Å.

– Vi tar kontakt med banken, som gjør en økonomisk vurdering i forhold til egenkapital, betjeningsevne og Utlånsforskriften.

– Når du som potensiell kjøper har gjennomført møte med oss og fått finansieringsbeviset fra banken, kan du starte boligjakten. Når du finner en bolig du vil ha, vil vi i Coo godkjenne den. Vi er opptatt av at boligen skal ligge i et velfungerende boligmarked med gode forutsetninger for å følge den alminnelige prisutviklingen i markedet. Det er også viktig for oss at boligen har en tilfredsstillende tilstandsrapport – dette er kriterier du som boligkjøper også bør være opptatt av, sier Flokketveit.

Han legger til at SØBO sine medlemmer absolutt vil bli prioritert ved at de får medlemsfordeler som halv pris på etableringsgebyr og god oppfølging i form av møter og rådgivning.