Nyheter

Panter flasker for Redningsselskapet

Fra vaktmesteren et av våre borettslag fikk vi en veldig hyggelig e-post.
Publisert 12. des. 2013

Fra vaktmesteren et av våre borettslag fikk vi en veldig hyggelig e-post.Vaktmesteren går under navnet Mads Henrik Randøy, og er frivillig matros i Kristiansand Sjøredningskorps.

I Valhalla borettslag har Mads Henrik Randøy startet et prosjekt som han lurte på om vi kunneomtale og det gjør vi her.

Her er artikkelen til Mads:

En av mange oppgaver som vaktmester handler om søppel, både søppel som ligger ute på fellesområdene og søppel i søppeldunker og søppelrom. I så måte hender det jeg finner tomflasker, flasker som jeg hele tiden har samlet inn og pantet.

Men ved siden av å være vaktmester i Valhalla Borettslag, er jeg også frivllig i Kristiansand Sjøredningskorps og mannskap på redningskøyta RS 135 Kaptein Egil J. Nygård. Derfor bestemte jeg meg tidlig for å gi flaskepanten dit.

Den første tiden i boretslaget ble det ikke pantet så mye, det var mest når jeg hadde samlet opp noen bæreposer med litt småflasker. Så, i september i år, hang jeg opp et skriv til beboerne om at jeg samler tomflasker som slenger og samtidig, at eventuelle tomflasker de måtte sette i søppelrommene også ville gå til Redningsselskapet.

Og slike begynte det. Første måneden var rolig, med kun 65 kroner. Deretter har det bare økt, og nå for november ble det pantet for 455 kroner, og det bare i løpet av en måned. Beboerene har virkelig hevet seg med på innsamlingen. Hver uke, i stadig flere søppelrom, dukker det opp bæreposer med tomflasker. Så takk til alle som gir.

Natuiske mil
Pengene som samles inn vil gå til å kjøpe nautiske mil (www.nautiskmil.no). En kampanje Redningsselskapet har for å samle inn penger til sine 44 redningskøyter. Ved selv å velge hvilken skøyte man vil støtte, er det lett å støtte lokalt. Målet før nyttår er å kunne kjøpe 2-3 nautiske til 500 kroner stykket til RS 135 Kaptein Egil J. Nygård i Marvika.

Fakta Kristiansand Sjøredningskorps

 • En av 19 sjøredningskorps i Redningsselskapet
 • Holder til i nyoppussede lokaker i Marvika
 • Disponerer redningskøyta RS 135 Kaptein Egil J. Nygård som tilhører Simradklassen (x meter lang, bred og dyp. Topphastighet 30 knop, besetning på 3-4 frivillige)
 • Korpset består av rundt 40-50 frivillige mannskaper (I tilegg kommer Ung lag og Senior gruppe)
 • Har beredskap 24 timer i døgnet, aller dager, hele året.
 • De frivillige mannskapene er delt i 12 vaktlag og har 24 timers vakt, hvert 12 døgn.
 • Ved skarpe oppdrag, rykker vi ut også når vi er på jobb
 • Dekker kysten fra Tåneset i Vest til Grimstad i øst
 • Utfører oppdrag for HRS, Kystradioen, fritidsflåten, yrkesflåten, lokalt Politi og Ambulanse/AMK, med flere
 • Til nå i år har mannskapene hatt 83 utrykkninger og assistert 289 personer, samt reddet livet til 2 personer
 • Staten dekker kun 12% av Redningsselskapets årlige utgifter, resten må selskapet skaffe til veie selv

PS. Jeg oppfordrer andre borettslag til å gjøre det samme