Pål Rake sprer musikkglede til beboere i borettslag – her synger han Når himmelen faller ned av Anne Grete Preus. avsvei 13 Borettslag.

Nyheter

Pål Rake med borettslagsturné

Stående applaus fra balkonger og åpne vinduer da Sørlandet Boligbyggelag hadde invitert musikeren Pål Rake på konsert-turne fra borettslag til borettslag.
Publisert 26. mar. 2020

Vi syns det var en god idé om vi kunne være med å skape hyggelig stemning for våre beboere i disse tider. Vi sendte derfor ut invitasjon til flere av byens borettslag. De 6 første som meldte seg fikk onsdag 25. mars en konsertopplevelse, sier Ole Fritjof Godtfredsen, adm. dir. i Sørlandet Boligbyggelag.

-Ole Fritjof Godtfredsen ønsket velkommen til minikonsert med Pål Rake her i St. Olavsvei 13 Borettslag.

Han syns det varmet å se så mange trekke ut på balkongene. Dette er historisk verdens første borettslagsturné. Dette var over all forventning. Det er flott å se felleskapet mellom beboerne selv om de står på hver sin balkong, sier Godtfredsen.

Jeg synger og spiller for å spre glede i en usikker og dyster tid, sier Pål Rake. Det er godt å kunne gi beboere musikk og kultur i disse dager. Det hele startet med en konsert hjemme i vår bakgård i Nybyen Borettslag, hvor jeg er styreleder. Det var en fin opplevelse for meg,"nbsp; det er flott å få lov til å holde konserter i flere bakgårder, sier Rake.

Kald vind og koronafrykt slapp taket noen minutter da Pål Rakes store, varme og fine stemme spredde seg utover bakgårder og parkeringsplasser. Noen sang også med da han slo tonene til Billy Joels Piano Man, Vamps Liten Fuggel og hans egen versjon av Vamps Månemannen.


Mange folk på balkonger og i bakgården for å få et musikalsk avbrekk, her fra St. Olavsvei 13 Borettslag.

Dette er et fantastisk flott tiltak. Konserten fører oss sammen på en god måte i en vanskelig tid, sier styreleder Vigdis Karlsen i Borettslaget St Olavsvei 13 på Lund hun har satt seg på en benk i bakgårdshagen for å nyte musikken.

På balkongene bak henne står beboere noen av dem med flagg det lyttes til musikk, men mange får også en kjærkommen pratestund over rekkverkene.

- Styreleder Trygve Helleren i Tinnheia Terrasse Borettslag fikk publikum til å applaudere slik at de fikk et ekstranummer. Pål Rake svarte med Vamps Liten Fuggel.

På Tinnheia forteller styreleder Trygve Helleren i Tinnheia Terrasse Borettslag at responsen fra beboerne var stor. Mange av våre er i risikogruppen på grunn av høy alder. Det var derfor fint å kunne gi de musikk som varmer, sier Helleren.

"nbsp;Helt fantastisk, sier Astrid Buene fra sin balkong i Tinnheia Terrasse Borettslag

Det ble også holdt konsert for beboere i borettslagene Gislemyrveien 2-4, Kollen, Voie Atrium og Tinnbo.

"nbsp;