Nyheter

Miljøprisen til Moen Borettslag

Moen Borettslag i Vennesla er tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris for miljøvennlig oppgradering.
Publisert 11. jun. 2018

Å dele ut prisen er som alltid en glede, nesten som julekvelden midt på sommeren, sa styreleder i Miljøfondet, Hans Otto Lund, før han informerte om den omfattende rehabiliteringen årets vinner har gjennomført.

Beregninger viser at energiforbruket i dette borettslaget er redusert fra 261,1 kilowattime per kvadratmeter til 94,4. CO2-utslippet er redusert med like mye som utslipp fra 53 biler som alle kjører 12 000 kilometer i året. Det er mye, tatt i betraktning at det kun er 12 leiligheter i borettslaget, understreket Lund, og la til at boligblokka har gjennomgått en total forvandling. Den er ikke bare blitt langt mer energiøkonomisk, men har også fått et ny og tiltalende fasade.

Han overrakte prisen; et trykk av Frank Brunner og 10 000 kroner til styreleder Hedvig Bjørndahl i Moen Borettslag,

- Moen Borettslag i Vennesla er totalt forvandlet og for dette fikk de årets miljøpris. Her får styreleder Hedvig Bjørndahl i Moen Borettslag prisen av Hans Otto Lund, styreleder i Miljøfondet.

Det er jo gøy å få prisen, sa Bjørndahl som ikke la skjul på at rehabiliteringen har vært et slitsomt prosjekt med mange debatter og vanskelige avgjørelser.

Hun understreket at de ikke hadde klart å gjennomføre prosjektet uten bistand fra teknisk avdeling i Sørlandet Boligbyggelag.

Moen Borettslag ble bygd i 1971 og består av 12 leiligheter som var svært trekkfulle. Nå har alle yttervegger fått 20 centimeter ny isolasjon, i taket er det 35 cm isolasjon og gamle vinduer er byttet ut med trelags vinduer som nesten ikke slipper inn kulde. I tillegg har alle leilighetene fått ventilasjonsanlegg som gjenvinner 80 prosent av varmen.

Utvendig er også boligblokka som ny. Den grå betongfasaden er erstattet med hvite fasadeplater. Alle leilighetene har fått nye og mer romslige balkonger med rekkverk i glass.

Oppgraderingsprosjektet er 100% finansiert i Husbanken. Kostnadene beløp seg til 6,95millioner kroner. Enova har gitt et tilskudd på 189.539,-, og Miljøfondet har bidratt med 40.000,-.

Hovedentreprenør har vært VEF Entreprenør.