Nyheter

Miljøpris til Kollen Borettslag

Kollen Borettslag i Kjerrheia ble i år tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris for å ha bygd om til moderne lavenergibygg.
Publisert 24. mai. 2016

Kollen Borettslag i Kjerrheia ble i år tildelt Sørlandet Boligbyggelags miljøpris for å ha bygd om til moderne lavenergibygg.

Kollen Borettslag har gjort en fantastisk jobb på flere områder. Borettslaget er virkelig er forbilde for andre, sa styreleder i Miljøfondet, Hans Otto Lund, under tildelingen på generalforsamlingen i Sørlandet Boligbyggelag.

Gratulerer, sa leder av miljøfondstyret, Hans Otto Lund og overrakte styreleder Kåre Byklum i Kollen Borettslag miljøprisen 2016. Et bilde av Frank Brunner. Og det er verdensmesterne i innramming, Galleri Bi-Z, som står fort innrammingen, kunne Lund fortelle

Han overrakte prisen; et kunstverk av Frank Brunner og 10 000 kroner, til Kollens styreleder Kåre Byklum.

Tusen takk. Vi er svært fornøyde. Vi hadde ikke fått dette til uten bistanden fra Sørlandet Boligbyggelag. Bruk boligbyggelagets kompetanse om dere skal bygge om, rådet Byklum.

Han har bodd i Kollen Borettslag helt siden det var nytt i 1974.

Jeg har trives hele tiden, men nå har vi virkelig fått det fint, sier Byklum, som har vært styreleder i 34 år.

De 126 leilighetene i Kollen Borettslag er bygd om til lavenergiboliger, det betyr blant annet individuelle ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, etterisolering, nye balkonger, nye vinduer og ytterdører. I tillegg har blokkene fått ny fasadekledning.

Til tross for at mye er endret, har Kollen Borettslag bevart sitt særpreg. Blokkene har fått et nytt uttrykk inn mot parken, men har beholdt de lange etasjelinjene.

Kruse Smith hadde entreprisen på ombyggingen til lavenergihus klasse 1, mens Balco hadde entreprisen på de nye balkongene. De to entreprenørene klarte også det mesterstykke å bli ferdig før tiden til under budsjett på 76 millioner kroner.