Miljøprisen gikk til Vigvoll Terrasse Borettslag. Her fra venstre: Einar Hagajore, Kristian Råmunddal, Hans Otto Lund, Roy Georg Abrahamsen og Eigil Sørlie og viser kunstverket Fra benk av Alf Solbakken.

Nyheter

Miljøpris for solskinnshistorie

Solcelleanlegget på taket til Vigvoll Terrasse Borettslag er en solskinnshistorie som nå får tildelt SØBOs miljøpris.
Publisert 26. mai. 2023

Anlegget består av 816 solcellepaneler og dekker totalt 1650 kvadratmeter av de fem blokk-takene og stod ferdig i fjor høst. Årlig produksjon er på 330 000 kilowattimer – det betyr at borettslaget er så godt som selvforsynt med fellesstrøm og ladestrøm til el-bilene.

– Dette er et vinn-vinn-vinn-prosjekt, sa styreleder i Miljøfondet, Hans Otto Lund og overrakte styreleder Roy Georg Abrahamsen i borettslaget, prisen – 30 000 kroner og kunstverket Fra benk av Alf Solbakken.

– Tusen takk. Vi er stolte over hva vi har fått til, og det er gøy å se hvor mye strøm vi nå produserer. Nå ser vi fram til en solrik sommer, sa Abrahamsen.

Han hadde også mange han vil takke – blant annet de tre i solcellekomiteen: Einar Hagajore, Endre Nodeland og Eigil Sørlie.

– Det var mye jobb underveis, men det er stor stas nå – og enda mer stas å bli belønnet med miljøprisen, sa Endre Nodeland.

Solcelleanlegget kostet totalt 3,3 millioner kroner eks. mva. I tillegg har borettslaget sørget for ladeinfrastruktur til alle de 224 parkeringsplassene i kjelleren. Prislappen her er på 365 000 kroner eks. mva. Borettslaget har fått 300 000 kroner fra Solcellefondet til Kristiansand kommune, mens SØBOs miljøfond har bidratt med 200 000 kroner.