Nyheter

Kanalbyen-salg gir stor medlemsvekst

Ønsket om å stå først i køen når leilighetene i Kanalbyen nå legges ut for salg, har gitt en betydelig medlemsvekst i Sørlandet Boligbyggelag
Publisert 30. aug. 2016

ønsket om å stå først i køen når leilighetene i Kanalbyen nå legges ut for salg, har gitt en betydelig medlemsvekst i Sørlandet Boligbyggelag. Medlemmer i boligbyggelaget har nemlig forkjøpsrett til leilighetene fram til salgsstart.
Arkitekt Odd Klev i a-lab presenterte tankene og ideene for utviklingen av Kanalbyen.

Ragnhild og Thor Eystein Leite skrev seg inn som medlemmer da Kanalbyen-prosjektet ble presentert for 500-600 interesserte i Kilden mandag kveld.
Vi ønsker oss en leilighet med nærhet til sjø og sol og vind, og når et medlemskap øker mulighetene for det, er det bare å melde seg inn, sier Ragnhild.

Ragnhild og Thor Eystein Leite melder seg inn som medlemmer i Sørlandet Boligbyggelag under Kanalbyen-presentasjonen i Kilden mandag. Gert Holgersen informerer om forkjøpsretten.

Fram tilda hadde godt over 100 personer gjort det samme; meldt seg inn i Sørlandet Boligbyggelag. Hvor mange medlemmer som har ønsket å kjøpe, er foreløpig ikke klart.

Bakgrunnen for at medlemmene av boligbyggelaget har fått forkjøpsrett til leilighetene, er at utbyggerne av Kanalbyen har inngått en avtale med Norske Boligbyggelag om en fulltegningsforsikring av prosjektet. Hensikten er å komme i gang med byggingen så raskt som mulig.

Stor aktivitet på boligbyggelagets stand i Kilden-foajeen mandag kveld.

Forkjøpsretten er tatt inn som en del av denne avtalen. Hvis det viser seg at to medlemmer ønsker å kjøpe samme leilighet, er det den med lengst ansiennitet som vinner.
Modellen gir et godt inntrykk av hvordan første byggetrinn blir.

I første byggetrinn legges 126 leiligheter ut for salg. Prisene varierer fra 1,6 til 13 millioner kroner. Planen er at byggingen skal starte før nyttår, og at innflytting blir i første kvartal 2019 eller muligens før jul 2018 hvis alt går på skinner.

Det måtte tre presentasjoner til for at alle kjøps- og skuelystne skulle få med seg informasjonen om Kanalbyen.