Nyheter

Fest for ny sykkelgarasje

Med støtte fra Sørlandet Boligbyggelags miljøfond kan beboere i Stjerneblokka på Lund nå trille syklene trygt inn i ny sykkelgarasje.
Publisert 14. sep. 2017

Med støtte fra Sørlandet Boligbyggelags miljøfond kan beboere i Stjerneblokka på Lund nå trille syklene trygt inn i ny sykkelgarasje.

Svært mange av beboerne i Stjerneblokka på Lund var med på feiringen av ny sykkelgarasje.

Tekst: Anne S. T. Johnsen

Det er en ære å få klippe snoren til et så flott prosjekt. Gratulerer masse, sa Odd Helge Moen, teknisk sjef hos Sørlandet Boligbyggelag.
Deretter klippet han over den grønne snoren til full applaus fra beboere som deretter trillet syklene inn i den 100 kvadratmeter store garasjen.

Det var høytidlig åpning av den store sykkelgarasjen, med blant annet snorklipping av teknisk sjef i Sørlandet Boligbyggelag, Odd Helge Moen.
Morten Hagir er blant de første som får sykkelen på plass i den nye sykkelgarasjen.

Supert. Dette har vi ventet på, sa Morten Hagir, som var blant de første som fikk sykkelen sin trygt parkert.

Dette er en gledens dag, som vi har sett fram til lenge. Det er ti år siden vi begynte å jobbe med ulike løsninger for bil- og sykkelparkering. Miljøfondmidlene fra Sørlandet Boligbyggelag har vært kjærkomne, sier Christian Dversnes, styreleder i Stjerneblokka.

Styreleder Christian Dversnes ønsket velkommen inn i sykkelgarasjen.

Styret har vi to anledninger søkt om midler fra miljøfondet; Først til økonomisk støtte til prosjektet og den ble innfridd med støtte på 40 000 kroner. Deretter ble det søkt om midler til sykkelstativ, og Stjerneblokka fikk da tildelt 10 000 kroner.

Byggearbeidet ble satt i gang like før sommeren; jord gravd vekk, fjell sprengt, det ble planert, støpt og asfaltert. I tillegg til dette er det lagt klar strøm for el-billadere.

De første syklene blir trillet inn.

Og nå står en 100 kvadratmeter stor sykkelgarasje klar; alle 59 leiligheter får to sykkelstativplasser hver, de 12 hyblene/hybelleiligheten får hver sin plass. Sykkelparkeringen er i to etasjer, og konstruert slik at det er plass til ordinære sykler, el-sykler og såkalte fat-bike.

Hensikten med å bygge anlegget er tredelt; Sørge for at sykler kan stå tørt og innelåst, det estetiske ved å fjerne sykler fra tomta og vi ønsker å legge tilrette for økt bruk og investering i sykkel, sier Dversnes.

Kostnadene er på omlag 800 000 kroner.

Den nye sykkelgarasjen er 100 kvadratmeter stor.