Nyheter

Fest for Kollen Borettslag

Flaggene vaiet og stemningen var høy da beboere i Kollen Borettslag i Kjerrheia feiret et vel gjennomført rehabiliteringsprosjekt.
Publisert 18. aug. 2015

Flaggene vaiet og stemningen var høy da beboere i Kollen Borettslag i Kjerrheia feiret et vel gjennomført rehabiliteringsprosjekt.

Alle frammøtte feiret med bløtkake og kaffe etter at styreleder Kåre Byklum holdt en kort takketale.

Bløtkake til ære for "nye" Kollen Borettslag.

Vi er kjempefornøyde, avsluttet han til full applaus fra beboere, entreprenører og prosjektansvarlige. Alle er enige om at de tre boligblokkene er blitt flotte med nye innglassede balkonger. De 126 leilighetene er også blitt varmere og mer komfortable med ny og bedre isolasjon og nytt ventilasjonsanlegg.

Det er Kruse Smith som hadde entreprisen på ombyggingen til lavenergihus klasse 1. Mens Balco hadde entreprisen på balkongene. De to entreprenørene har klart det mesterstykke å bli ferdig før tiden og det til under budsjett på 76 millioner kroner.

Det har helt klart vært et krevende og stort oppdrag. Det er derfor godt at tilbakemeldingene er bra, og vi må sende takken videre til alle våre underentreprenører, sier Frank Eikeland fra Kruse Smith.

Jeg er veldig godt fornøyd, sier Torhild Nielsen og tar oss med ut på sin nye Balco-balkong i 8. etasje. Herfra har hun panoramautsikt over sjøen og Vågsbygd for øvrig.
Med denne balkongen har jeg fått en ny stue, sier hun. Balkongen er omtrent dobbelt så stor som den opprinnelige.

Mange var med på festen som markerte at en storstilt rehabilitering er ferdig. Nå er Kollen Borettslag blitt lavenergiboliger klasse 1.

Dette er et av de største rehabiliteringsprosjektet av borettslag tilknyttet Sørlandet Boligbyggelag , sier Christian Zachariassen, byggeleder fra Sørlandet Boligbyggelag. Rolf åbrekk fra Sørlandet Boligbyggelag har vært prosjektleder.

De to har fulgt prosjektet helt fra planleggingen startet, for om lag fem år siden, og får nå ros for gjennomføringen.
-Vi er takknemlige for å bistå, og vil gjerne være en støttespiller for andre som skal rehabilitere, sier Zachariassen.

Til tross for at mye er endret, har vi jobbet med å bevare Kolclen Borettslag sitt særpreg. Blokkene har fått et nytt uttrykk inn mot parken, men vi har beholdt de lange etasjelinjene. Vi har også jobbet mye med fargevalg, det er viktig at fargene går igjen for å skape et helhetlig inntrykk, legger Zachariassen til.

Kollen Borettslag er rehabilitert og blitt flottere enn noensinne.


Styreleder Kåre Byklum er godt fornøyd med rehabiliteringen, og takknemlig for den tålmodigheten beboerne har vist under arbeidet.

Styreleder Kåre Byklum tar et velfortjent kakestykke.

Flaggene vaiet fra de nye Balco-balkongene i Kollen Borettslag.