Ordfører Jan Oddvar Skisland takker Sørlandet Boligbyggelag med å overreke et bilde til Ole Fritjof Godtfredsen.

Nyheter

Feiret 75-årsdagen med taler og bløtkake

Torsdag 17. desember feiret Sørlandet Boligbyggelag offisielt 75-årsdagen med tale av ordfører – og med kake og kaffe, selvsagt.
Publisert 18. des. 2020

Jan Oddvar Skisland gratulerte Sørlandet Boligbyggelag med dagen og understreket boligbyggelagets store betydning for byen.

– Dere har vært med på å prege Kristiansand på en god måte. Boligbyggelaget har hatt og har en viktig rolle. Tusen takk for jobben dere har gjort.

FN sine bærekraftsmål løftes fram i mange sammenhenger; bærekraft i forhold til miljø og klima, den økonomiske bærekraft og sosiale bærekraft.  I tillegg til jobben med bygging og renovering, kan dere kanskje også ta en særlig utfordring i forhold til den sosiale bærekraft. Dette med tanke på at nærmiljøene blir viktigere og viktigere, sa ordfører Skisland i sin tale under markeringen i boligbyggelagets lokaler på Torvet.

Til stede var alle ansatte i Sørlandet Boligbyggelag, men også Ove Pollestad fra Sparebanken Sør.

– Dere er en viktig kunde for banken, og det dere gjør er viktig for veldig mange, sa Pollestad som overrakte både blomster og bløtkake – i tillegg til at han ønsket lykke til de neste 75 årene.

Ole Fritjof Godtfredsen fortalte kort om stiftelsen av boligbyggelaget den 17. desember 1945.

En langt mer utfyllende fortelling om Sørlandet Boligbyggelags historie kan du oppleve i Rådhuskvartalet på Torvet. Her er det samlet bilder og historiske klipp helt fra stiftelsesdagen og fram til i dag. Her finner du foto av bygg under oppføring, utendørsaktiviteter, en rekke borettslag i svart/hvitt og farger. Utstillingen varer til over nyttår

I hele bursdagsuken har ansatte i boligbyggelaget vært synlige i Kvadraturen; med kurvene fulle av pepperkaker inviterte de forbipasserende til å se utstillingen.

– Veldig hyggelig,  sa Ingrid Hegg og Idar Kyllo, som  fikk en prat med Grethe-Lill Lunde og Bjørg Lian Hansen fra Sørlandet Boligbyggelag.