Slettheitoppen Borettslag blir nå SØBO-kunde – og tar som første SØBO-borettslag i bruk Bevar HMS. Her fra venstre: Vaktmester Terje Færøvig, Lars Ørjan Vegusdal fra SØBO, styreleder Torill Jacobsen og Margunn Helleland fra SØBO.

Nyheter

Bevar HMS – et nytt verktøy for boligselskap

Slettheitoppen Borettslag skal nå ta i bruk Bevar HMS – et skreddersydd verktøy som hjelper styret med å ivareta og følge opp HMS-arbeidet.
Publisert 12. okt. 2023

– Styret er opptatt av å skape et trygt og sikkert bomiljø, og det gjør vi blant annet ved å ta HMS – helse, miljø og sikkerhet – på alvor. Vi er ganske gode på HMS i dag, men det er mange oppgaver som skal utføres, og vi tror at Bevar HMS vil gi oss bedre oversikt over alle gjøremål og status på det som er utført. Denne oversikten får vi digitalt, enkelt og greit, sier styreleder Torill Jacobsen.

SØBO-magasinet treffer henne, nestleder Ferida Johnsen og vaktmester Terje Færøvig i borettslagets styrerom. Her er også Lars Ørjan Vegusdal og Margunn Helleland fra SØBO – borettslagets nye samarbeidspartner. 

– Fra 1. desember overtar SØBO forretningsførselen for borettslaget. Vi valgte SØBO fordi vi vet de er profesjonelle, og har stor kompetanse på borettslag, sier Jacobsen.

Bevar HMS er et nytt tilbud fra SØBO. Verktøyet er utviklet i regi av Storbybolig, og tilpasses hvert enkelt borettslag og sameie.

– Systemet skreddersys for bygninger, installasjoner og uteområder. Er det for eksempel heiser i byggene, slik som her, legges det inn, og da vet vi når de skal kontrolleres og ha ettersyn. Vaktmester og kontaktpersoner i styret får en sms/e-post når oppgaver skal gjøres, sier Helleland, ansvarlig for Bevar HMS hos SØBO.

– Oppgavene kan virke ganske uoverkommelige for mange, vi er derfor glade for at vi nå kan tilby et skreddersydd og digitalt verktøy som hjelper borettslag og sameier med å ivareta kravene – et system som gir styret en enkel oversikt over sikkerhetsarbeidet, legger hun til.

SØBO sammen med representanter fra borettslaget legger inn all nødvendig data før systemet kan tas i bruk.

– Bevar HMS passer små og store borettslag og sameier. Det er flere fordeler med å bruke dette systemet, ikke minst at all historikk lagres digitalt. All kommunikasjon skjer digitalt; en sms når oppgaver skal utføres, og registreres automatisk i portalen/systemet når jobben er gjort, sier Helleland.

Bevar HMS koster 6000 kroner per år, i tillegg er det et etableringsgebyr på 2000 kroner (Priser er eks. mva.).

Slettheitoppen Borettslag, som består av fem høyblokker med til sammen 200 boenheter, er SØBOs første Bevar HMS-kunde. Blokkene ble bygd i 1972-73.

Andre storbyborettslag har derimot allerede tatt verktøyet i bruk. Det brukes av over 2200 store og små borettslag og sameier i hele landet, og erfaringene er utelukkende gode.