Odin Sande (4 ½) sammen med Bjørn Sveindal og Gro Lillian Netland Hulløen. (Foto: Kjell Inge Søreide)

Nyheter

10 000 kroner til lekeplass

Takket være Sørmeglerens Nabofond kan Brattbakken Borettslag på Hånes fornye en av sine fem lekeplasser.
Publisert 29. mai. 2024

– Gavesjekken kommer godt med når vi nå skal fornye sandkassen på en av våre lekeplasser, sier Bjørn Sveindal, styreleder i borettslaget.

Sørmegleren, i samarbeid med Sparebanken Sør, deler ut penger til små prosjekter som kan glede mange.

– Nabofond er en fin måte for oss å gi noe tilbake til de nabolagene vi er en del av. Det er tøffe tider for mange. Lokalsamfunnet er viktig for oss, så dette er veldig hyggelig, sa Gro Lillian Netland Hulløen hos Sørmegleren da hun overrakte sjekken.

Hver måned deler de ut 10 000 kroner til inntil 10 nabolag på strekningen fra Farsund til Sandefjord.

– Terskelen for å motta penger er ganske lav, og vi har fått en fantastisk respons på prosjektet med mange søknader allerede. Dette er noe vi skal fortsette med hver måned utover året. Det er bare å søke for alle nabolag, borettslag og sameier. Det viktigste er at det bidrar positivt til nabolaget, og her er det bare kreativiteten som setter grenser, sier Øyvind Aasen, adm. dir i Sørmegleren.

Til nå er det mottatt søknader på alt fra de som ønsker å ruste opp lekeplassen, sørge for en ekstra benk eller to i nabolaget, ny bålpanne og midler til ekstra kos under dugnad eller penger til en sommerfest.

Brattbakken er SØBOs største borettslag med 299 boenheter fordelt på eneboliger, tomannsboliger og terrasseblokker.

– Vi har et stort uteområde med fem lekeplasser. Mange barn fra hele nabolaget benytter disse, og da er det fint at plassene er hyggelige. Nå skal sandkassen fornyes med blant annet et enkelt lokk, sier Sveindal.

Han syns det er en veldig fin gest fra Sørmegleren og Sparebanken Sør, og legger til at det var svært enkelt å søke via Sørmeglerens nettside.

– Det var en beboere i borettslaget som fortalte meg om muligheten, sier han.

Vil du lese mer, eller søke Sørmeglerens Nabofond kan du gjøre det her