Middelhavsklima ved Drangsvann

Sørlandet Boligbyggelag planlegger sammen med Bovieran Norge å tilby seniorer leiligheter i et unikt boligkonsept.
Areal
52-75 m2
Enheter
57
Eierform
Borettslag
Boligtype(r)
Leiligheter

Litt om prosjektet

– Er du litt sosial og drømmer om middelhavsklima hele året? Ja, da kan leilighetene vi skal bygge ved Drangsvann være noe for deg. Den glassoverbygde vinterhagen alle beboerne har tilgang til, gjør konseptet ganske spesielt. Dette blir utvilsomt fremtidens boligform for seniorer, sier Jessica Bergstrøm, daglig leder i Bovieran Norge.

Å bo blant palmer og oliventrær i deilig temperatur og nyte livet som du skulle være ved den franske rivieraen - i Kristiansand, kan høre urealistisk ut. Men både svensker og dansker har fått til denne boformen. Den første Bovieran ble etablert i Sverige i 2009, og ble umiddelbart anerkjent som en sosial og fin boform. Nå er det reist 32 bygg i Sverige. I 2017 ble konseptet tilbudt i Danmark, også her ble boformen en suksess. Det er bygd fire Boverian-bygg på Sjælland, rundt København, og flere er under planlegging.

– Bovierans konsept er godt gjennomprøvd, det er bygd mer enn 1800 leiligheter i Norden. Vi har derfor god tro på at denne boformen vil bli en suksess også i Norge. Vi har byggeplaner i Skien, Øygarden ved Bergen, Kongsvinger og Kristiansand, sier Bergstrøm.

I en Boviera planlegges det 57 leiligheter fra 52 til 75 kvadratmeter. Det er leiligheter bygd rundt et atrium med egen balkong ut i det fri. Atriumet, på 1500 kvadratmeter, er en stor vinterhage med en overbygd glasskonstruksjon. Hagen er utformet for både aktivitet og avkobling.

Her er det mer enn 1800 planter, rundt 40 av dem er vakre palmer, men her også appelsin-, fiken og banantrær. Hagen skal være et naturlig møtested, et sted beboere tar en pause i hverdagen.

Bovieran har dessuten eget treningsrom, snekkerverksted, badstue og selskapslokale med felleskjøkken og får du gjester, kan du leie en leilighet til besøket inne i bygget.

– All erfaring viser at de som har flyttet inn i en Bovieran får økt livskvalitet. Beboere forteller at de har fått mange nye, gode venner og at de stortrives, sier Bergstrøm.

Ole Fritjof Godtfredsen, adm dir i Sørlandet Boligbyggelag, har vært på befaring i Bovieran-bygg like ved København i Danmark, og fått bekreftet at det er flott å gå rundt i den 1500 kvadratmeter store vinterhagen med planter og sittegrupper. Hagen tas vare på ut fra en kontrakt med et gartnerselskap.

– uterommet med store balkonger som gjerne etterspørres i andre boligbygg, kan langt på vei kompenseres med denne vinterhagen. Her er alt tilrettelagt for en sosial hverdag året rundt, sier Godtfredsen.

En leilighet i Bovieran blir tilbudt til konkurransedyktige priser sett i forhold til tilsvarende leilighet på samme størrelse.

– Vi leter etter tomter som passer bygget, og det har vi funnet ved Drangsvann, sier Bergstrøm.

Bovieran har inngått avtale med Drangsvann Eiendom AS.  Dersom alt går etter planen, vil Sørlandet Boligbyggelag tilby innflytting i Bovieran-leilighetene ved Drangsvann i 2024. Medlemmer får selvsagt forkjøpsrett.

BOVIERAN DRANGSVANN

  • Sørlandet Boligbyggelag skal bli medeier i Drangsvann, eierandel må vi komme tilbake. 
  • Treetasjes leilighetsbygg med leiligheter på ett plan fra 52 til 75 kvm
  • Bygget omkranser en 1500 kvadratmeter stor, temperert vinterhage, og i tillegg vil det bli bygget fellesrom som inkluderer, selskapslokale med felles kjøkken, gjesteleilighet, og hobbyrom.
Prosjektets hjemmeside