Sekretær i Miljøfondet, Odd Helge Moen, hadde æren av å dele ut miljøprisen til Stjernebo Borettslag, representert ved styreleder Stine Høiby.

Nyheter

Miljøpris til Stjernebo Borettslag

Omfattende fornyelse i Stjernebo Borettslag på Grim reduserer strømforbruket med over 60 prosent. Sånt blir det miljøpris av.
Publisert 30. mai. 2022

– Gratulerer. Dere har gjort en fantastisk jobb, sa sekretær i Miljøfondet, Odd Helge Moen og fortalte generalforsamlingen i korte trekk om forvandlingen til høyblokka fra 1961; om 60 nye balkonger, etterisolering, nye fasadeplater, om rørfornyelse og energioptimalisering av radiatorer.

– Oppgraderingen er planlagt trinnvis og borettslaget planlegger i neste trinn tilleggsisolering av resterende fasader. Når dette er utført er det beregnet en reduksjon i energiforbruket på 62 prosent, CO2 utslippet reduseres med ca. 118 400 kg/år, det vil si det samme som utslippet fra 66 fossilbiler, sa Moen før han overrakte Sørlandet Boligbyggelags miljøpris; et grafisk trykk av Per Fronth og 30 000 kroner, til styreleder Stine Høiby.

– Tusen takk. Dette var veldig hyggelig. Denne prisen er ikke bare vår, men en pris til alle som har vært med på laget. Det inkluderer blant annet Sørlandet Boligbyggelag, Balkongentreprenøren, VEF Entreprenør og alle andre leverandører. Nå gleder vi oss veldig til å nyte sommeren på splitter nye balkonger, og gå vinteren i møte i lunere leiligheter, sa Høiby i sin takketale.

De nye 12,5 kvadratmeter store balkongene har funksjonelt lys i taket og rekkverket består av glass-i-glass, det vil si vinduer uten rammer. I forbindelse med nedkutting av balkongene, som også var en del av etasje-skillerene, ble til sammen fjernet 300 løpemeter med kuldebroer. De tre kortfasadeveggene er etterisolert og har fått nye Rockpanel plate fra Rockwool i antrasitt, lik fargen på balkongene. De gamle balkongdørene er erstattet med skyvedører.

– Jeg tror absolutt denne rehabiliteringen vil øke trivselen og styrke miljøet i borettslaget. I tillegg stiger verdien på leilighetene, sier Høiby.

Christian Zachariassen i teknisk avdeling i Sørlandet Boligbyggelag er prosjektleder.

– Det er moro at beboerne satser på kvalitet og estetikk. Stjernebo Borettslag blir veldig flott, sier Zachariassen.

Etter planen vil hele blokka være ferdig renovert i løpet av året. Kostnadene for oppgraderingen er beregnet til 42,5 millioner kroner.